Over ons

Over ons

Er waren eens twee mensen die al jaren tegen iedereen zeiden: “Later koop ik ook een boerderijtje.” Maar het werd maar later, en het kwam er niet van. Totdat deze mensen elkaar in 2013 tegenkwamen. De hoogste tijd, besloten Annelies en Henk, om die droom maar eens waar te maken.

Het mooiste boerderijtje van de wereld

Ze kochten het mooiste boerderijtje van de wereld. Dat wil zeggen: zij zagen er het mooiste boerderijtje van de wereld in. Het was – laten we zeggen – nog niet helemaal af. Maar voor dit stel was dat geen probleem: Henk was een handige klusser, Annelies kon goed overweg met gereedschap, en ze wilden best wat tijd steken in ‘hun’ droomhuis.

“Tjonge jonge jonge…”

En zo begon een project dat uiteindelijk meer dan twee jaar zou duren. Want er moest een nieuwe keuken in het huis. De badkamer was nog niet af. De tuin moest grondig aangepakt: bloemenborders aanleggen, van gras een gazon maken, wilgen snoeien en bomen verplaatsen. En het deel van het huis waar Annelies graag kamers voor een vakantiehuis van wilde maken, was niet meer dan een rommelhok zonder elektriciteit. Steeds kwamen er weer nieuwe klussen bij; en elke keer dat ze weer verrast werden door iets nieuws, zeiden ze tegen elkaar: “Tjonge jonge.”

Zo, besloten ze uiteindelijk lachend, zouden ze het vakantiehuis noemen. Ook omdat het zo’n mooie woordspeling was op de achternaam van Annelies.

Vele handen maken licht werk

In het tweede jaar van de verbouwing kwamen – door omstandigheden – de hulptroepen. Familie, schoonfamilie, vrienden, vrienden van vrienden – allemaal kwamen ze om te graven, te schilderen, leidingen te leggen, muren af te timmeren. Dankzij die tientallen extra handen kon het vakantiehuis in 2016 eindelijk zijn deuren openen.

De naam? Tjonge Jonge natuurlijk. Want hoe kan het ook anders?

Bekijk snel hoe onze kamers uiteindelijk zijn geworden!