Over ons

Over ons

Sam woonde er al toen Annelies er in trok om haar droom waar te maken: een eigen boerderijtje op het platteland. 

Het mooiste boerderijtje van de wereld

Ze was er meteen verliefd op. Het mooiste boerderijtje van de wereld. Dat wil zeggen: voor Annelies was het het mooiste boerderijtje van de wereld en voor Sam een heerlijke plek om te zijn. Maar het was – laten we zeggen – nog niet helemaal af. 

Grote ambities

Een project begon dat uiteindelijk meer dan twee jaar zou duren. Want er moest een nieuwe keuken in het huis. De badkamer was nog niet af. De tuin moest grondig aangepakt: bloemenborders aanleggen, van gras een gazon maken, wilgen snoeien en bomen verplaatsen. En het deel van het huis waar Annelies graag kamers voor een vakantiehuis van wilde maken, was niet meer dan een rommelhok zonder elektriciteit. 

“Tjonge jonge jonge…”

Gelukkig was er hulp. Familie, schoonfamilie, vrienden, vrienden van vrienden – allemaal kwamen ze om te graven, te schilderen, leidingen te leggen, muren af te timmeren. “Tjonge jonge, wat een klus,” verzuchtte iedereen regelmatig. Zo, besloten ze uiteindelijk lachend, zouden ze het vakantiehuis noemen. Ook omdat het zo’n mooie woordspeling was op de achternaam van Annelies.

Dankzij die tientallen extra handen kon het vakantiehuis in 2016 eindelijk zijn deuren openen. Inmiddels zijn we al een aantal jaar verder. Annelies en Sam kregen gezelschap van Sietske, een gezellige labrador die graag pelgrimeert over de nabijgelegen velden.

En hoe prachtig is het vakantiehuis inmiddels geworden!

Heerlijk in de hangmat bij Tjonge Jonge vakantiehuis